Tentoonstellingen bij Galerie Jacoba Wijk
2003 2006 2007 2008 2008 2009 2009 2009 2012 2012 2012

Annelies Middel (Leeuwarden, 1973)

Over het werk:
Annelies Middel´s werk ontstaat over het algemeen naar aanleiding van verzamelde en zelfgemaakte foto´s. De tekeningen en schilderijen zijn hoofdzakelijk uit transparante lagen acrylverf opgebouwd, geschilderd op uiteenlopende dragers; doek, papier, hout, metaal en plastic.
Het werk is qua thematiek aan het verschuiven van 'mensen' naar 'licht'. Daarnaast is de herinnering door de jaren heen belangrijk thema gebleven.
Ieder werk wordt op een eigen manier behandeld, zowel voorkant als achterkant. Annelies behandelt de werkjes als kleine, dierbare individuen. Gaandeweg worden de werken een soort relikwieën, al in het atelier.
Je kunt het werk zien als een verzameling, alsof die door de jaren heen vanzelf is ontstaan. Ook in de ophangsystemen zie je dit terug. Zoals een doos met herinneringen van vele jaren, waarin ook alles z´n eigen leeftijd, vorm en karakter heeft.
De beelden wekken bij de toeschouwer associaties en soms eigen herinneringen op. De kijker maakt bij het zien van werk een koppeling naar beelden uit zijn of haar eigen geheugen, waardoor het werk als persoonlijk ervaren kan worden.
Meer info:


Website: www.anneliesmiddel.com